The Venue @ Tai Thong Crescent

The Venue @ Tai Thong Crescent


Singapore

An iconic mixed development

With a modern architectural design conceptualised by the team that designed the Sentosa Board Walk and Marina Bay Station, The Venue Residences and Shoppes features a mix of high-rise towers and a low-rise block. A high rise residential and retail hub with the latest facilities in urban living, it is located within an established residential estate near the Potong Pasir MRT station and major arterial roads and expressway. 


Construction Challenges
The construction of a 3 basement car park in very unfavourable ground conditions with a very thick layer of soft marine clay and waterlogged sandy materials was very challenging, especially knowing that adjacent projects using traditional techniques had already experienced significant problems with pile movements, water leakages and/or delayed piling work. Dragages’ innovative peanut shape diaphragm wall basement has proven to be the best solution to overcome these difficult conditions and to provide the safest and fastest construction method.
Innovative design

Awarded the BCA Universal Design Award ‘Gold’, The Venue Residences & Shoppes features exemplary design features in a mixed residential and retail project.

Key data
• Delivery: 2017
• Client:  Crescent View Developments Pte Ltd
• Architect: Aedas 
• Figures:
       • 5 blocks
       • 18 storeys
       • 266 residential units
       • 28 commercial units
       • 3  basement car park 
       • Gross floor area of  28, 989 meter square
Share