Skyvue @ Bishan

Skyvue @ Bishan


Singapore

One of Singapore's most sought after residential area

Conveniently located a 5 mins walk away from the Bishan transportation hub and Junction 8 mall, Skyvue condominium is a luxurious residential condominium with unique facilities providing residents with a serene and tranquil lifestyle right in the heart of Bishan. It will include amenities such as a 50m lap pool with a sun deck on the 7th storey, sky lounge with panoramic views of the Singapore skyline and a dining pavilion with a party lawn. 


Construction Challenges
To reduce the construction time and to increase the overall productivity, Dragages Singapore proposed to build the complex core structure by using a self-climbing formwork system. This system helped to reduce the dependence on foreign labour by switching to a fully automated lifting process. The complex core structure housing staircase shelters, various lifts, shafts and risers was built in advance of the slab cycle thanks to its self-climbing hydraulic system, which makes it autonomous from the tower cranes and requires minimal manual input to operate.
Innovative design
 
Skyvue@Bishan was awarded the BCA (Building Construction Authority) Design Criteria “Platinum” rating for its revolutionarily inclusive and user friendly design.
Key Data
• Client:  Allamanda Residential Developments Pte Ltd
• Architect: DCA Architects Pte Ltd
• Figures:
       • 2 blocks
       • 37 storeys
       • 694 residential units
       • 1 basement car park and 5 storeys elevated car parks
       • Gross Floor Area of  55,566 meter square
Share